Menu Close

2019-11-22 18.00 val. Draugystės koncertas Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje

Draugystės koncertas Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje (Tilžės g. 137)

Dalyvauja:

Klaipėdos Vydūno gimnazijos vaikų choras (meno vadovas Arvydas Girdzijauskas), Kamerinis choras „Junges Consortium Berlin“ (meno vadovas Vinzenz Weissenburger), Merginų choras „Aurin“ (meno vadovas László Durányik)

KLAIPĖDOS VYDŪNO GIMNAZIJOS VAIKŲ CHORAS

Choras buvo įkurtas 1992 metais kartu su Vydūno gimnazija (tuomet „Humanitarine“ mokykla). Kartu su mokykla augo ir choras: dalyvauta daugelyje apskrities ir respublikinių dainų švenčių, taip pat respublikiniuose ir regioniniuose festivaliuose „Baltijos bangelės“, „Pavasario balsai“, „Mes Lietuvos vaikai“, tarptautiniame Šiaurės Baltijos šalių chorų festivalyje Klaipėdoje ir daugelyje kitų.

Vydūno gimnazijos vaikų choras aktyviai dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose ir konkursiniuose festivaliuose, siekia aukšto atlikimo meistriškumo: dalyvauta festivaliuose ir koncertuota Anglijoje, Italijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Olandijoje, St. Peterburge, Prancūzijoje, Vokietijoje ir kt. Chorui nuo jo įkūrimo vadovauja Arvydas Girdzijauskas, chormeisterė Ingrida Bertulienė. 

KAMERINIS CHORAS „JUNGES CONSORTIUM BERLIN“

2015 m. rudenį suburtas kolektyvas trijų metų bėgyje tapo vienu geriausių Vokietijos jaunimo chorų. Chore, kuriam vadovauja Vinzenz Weissenburger, dainuoja 30 dainininkų, kurių amžius – nuo 15 iki 26 metų.

Choro repertuaras platus, nuo renesanso epochos kūrinių (J. H. Schein,  Heinrich Schütz) iki modernių, šiuolaikinių  kompozicijų (Alwin Michael Schronen, Jake Runestad). Atliekant šį repertuarą pagrindinis tikslas yra ne tik išsaugoti kultūros paveldą, bet siekiama atgaivinti šių epochų kūrinius bei atrasti naujų interpretacijų.

Choro meniniai kertiniai akmenys yra švari intonacija, sudėtinga meninė programa, garso lygumas bei jaunatviškas tembras. Meno vadovas – Vinzenz Weissenburger.

MERGINŲ CHORAS „AURIN“

„Kodály“ mokykla įkurta 1950 m. Vengrijoje. Tai buvo pirmoji pradinė muzikos mokykla. Šioje mokykloje vaikai yra mokomi pagal Kodály metodikos principą.

Merginų choras „Aurin“ susibūrė 1998 m. iš vyresnių nei 15 metų mergaičių, anksčiau buvusių vaikų choro „Miraculum“ narių. Choras atlieka svarbų vaidmenį savo miesto kultūriniame gyvenime, nuolat atstovauja Kodály gimtąjį miestą Kecskemét visame pasaulyje, yra reikšminga Vengrijos muzikinio gyvenimo dalis. Kolektyvas sėkmingai dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose koncertuose, festivaliuose ir chorų konkursuose, yra išleidęs aukštos kokybės garso įrašų. Merginų choras „Aurin“ iki 2019 m. yra pelnęs 24 pirmos vietos apdovanojimus.

Choras visuomet siekia tobulinti savo repertuarą, kurio pagrindą sudaro muzika nuo renesanso iki XX amžiaus. Didelis dėmesys skiriamas Kodály, Bartók, Bárdos ir Kocsár kompozicijoms. Choro meno vadovas László Durányik.

 

Skip to content