Menu Close

2019-11-21 18.30 val. Merginų choro „Aurin“ koncertas Šiauliuose

Merginų choro „Aurin“ koncertas Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje (Gegužių g. 57)

Choro meno vadovas ir dirigentas László Durányik

„Kodály“ mokykla įkurta 1950 m. Vengrijoje. Tai buvo pirmoji pradinė muzikos mokykla. Šioje mokykloje vaikai yra mokomi pagal Kodály metodikos principą.

Merginų choras „Aurin“ susibūrė 1998 m. iš vyresnių nei 15 metų mergaičių, anksčiau buvusių vaikų choro „Miraculum“ narių. Choras atlieka svarbų vaidmenį savo miesto kultūriniame gyvenime, nuolat atstovauja Kodály gimtąjį miestą Kecskemét visame pasaulyje, yra reikšminga Vengrijos muzikinio gyvenimo dalis. Kolektyvas sėkmingai dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose koncertuose, festivaliuose ir chorų konkursuose, yra išleidęs aukštos kokybės garso įrašų. Merginų choras „Aurin“ iki 2019 m. yra pelnęs 24 pirmos vietos apdovanojimus.

Choras visuomet siekia tobulinti savo repertuarą, kurio pagrindą sudaro muzika nuo renesanso iki XX amžiaus. Didelis dėmesys skiriamas Kodály, Bartók, Bárdos ir Kocsár kompozicijoms. Choro meno vadovas László Durányik.

***

László Durányik (Kodály) – Mokytojų rengimo kolegijos Nyíregyházos mieste, Vengrijoje absolventas, taip pat baigęs Franco Listo Muzickos Akademiją Budapešte, kurioje įgijo muzikos, matematikos, muzikologijos ir dirigavimo išsilavinimą.

Baigęs Nyíregyház’os „Cantemus“ berniukų choro meno vadovo kadenciją perėmė solfedžio mokytojo ir choro vadovo pareigas Kodály muzikos mokykloje Kecskemét mieste, Vengrijoje.

Įsteigė tris apdovanojimus pelniusius chorus „Kodály“ mokykloje: vaikų chorą „Miraculum“, merginų chorą „Aurin“ ir moterų chorą „Aurin“.

László skaitė paskaitas daugelyje tarptautinių „Kodály“ seminarų ir dirbo kviestiniu dirigentu Australijoje, Pietų Korėjoje, Škotijoje, Anglijoje, JAV, Islandijoje, Estijoje, Serbijoje, Kinijoje (Pekine, Šanchajuje, Honkonge ir kt.).

Už darbus įvertintas „Kodály“ prizu 2005 m., „Csokonai“ prizu 2007 m., 2013 m. apskrities meno premija ir 2016 m. „KÓTA“ prizu.

Skip to content