Menu Close

2017 „Dagilėlio“ koncertinis turas Jungtinėse Amerikos Valstijose

Straipsnis atnaujintas: 2017-03-28

JAV_ilgas

Kovo 10 d. Berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ koncertinis turas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Dagilėlio” kelionė į Jungtines Amerikos Valstijas prasidėjo. Kol Lietuva dar miegojo, Vilniaus oro uoste laukėme pirmojo reiso į Frankfurtą. Viskas vyko sklandžiai, o šiuo metu jau žiūrime pro Frankfurto oro uosto vitrinas į saulėtą dangų.

no images were found

Dar valandėlė ir netrukus skrosime Atlantą Amerikos link.

***
Miegojome ir ilsėjomės tiesiog dienos metu, nes ji, keičiantis laiko juostoms, buvo labai ilga.

no images were found

ATVYKOME. Čikaga mus pasitiko saulėta diena. Oro uoste mus pasitiko choro „Dainava” nariai ir jo meno vadovas Darius Polikaitis. Vaikai netrukus buvo išdalinti į lietuvių šeimas. Dabar yra 15 val. vietiniu laiku. Stengsimės išlikti žvalūs likusią dieną, kad atėjus vakarui miegotume iki pat ryto.

no images were found

Atvykome į Lietuvių Pasaulio Centrą. Rytoj čia, Palaiminto Jurgio Matulaičio misijoje, vyks berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis” koncertas.

no images were found

Čia sulaukėme likusių lietuvių šeimų, kurios keletą dienų globos mūsų mažuosius dainininkus.

no images were found

Kovo 11 d. Vakare Palaimintojo Jurgio Matulaičio misijos bažnyčioje neliko laisvų vietų – tiek klausytojų atvyko į šventinį koncertą išgirsti „Dagilėlio“ atliekamų kūrinių.

Įvairi programa, spindinčios vaikų akys užbūrė klausytojus, kurie kartais net sulaikydami kvapą klausėsi berniukų dainavimo. Galėjai pastebėti, kad net ir vyrai braukė ašarą sujaudinti angeliškų balsų. Emocijų pagauti lietuviai dainavo ir lingavo kartu su choru. Gausūs ir nenutylantys aplodismentai bei šūksniai „BRAVO“ lydėjo atliekamus kūrinius. Po koncerto atsistoję klausytojai audringais plojimais dar ilgai nepaleido „Dagilėlio“.

Šilti ir emocingi klebono žodžiai, padėka choristams ir vadovui už jų atliktus kūrinius ir meistriškumą sulaukė pritarimo klausytojų akyse ir veiduose. „Vos uždainavus „Dagilėliui“ – per kūną bėgiojo šiurpuliukai“ – po koncerto prasitarė susijaudinusi klausytoja.

Po koncerto berniukų ir jaunuolių laukė vaišės ir malonus bendravimas su koncerto organizatoriais ir Amerikoje gyvenančiais lietuviais.

no images were found

Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-03-11 | Čikaga, IL, JAV

2017-03-17 Geras. Dagilėlio dainorėliai sužavėjo Čikagos lietuvius

Kovo 12 d.

no images were found

„Dagilėlis“ dalyvavo šv. Mišiose Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje bei surengė nuostabų pasirodymą Crystal Garden esančiame Navy Pier centre. Tik lietuvių dainų šventėse dainos skamba taip gražiai, kaip jas atliko „Dagilėlio“ ir „Dainavos“ chorai.

no images were found

Vakarą baigėme vieno dangoraižio svečių kambaryje su puikiu vaizdu į Čikagą. Visi paragavome Čikagos picos, kurios padas buvo turbūt 10 kartų storesnis nei įprastos picos. Ačiū šeimoms ir organizatoriams, už jų rūpestį, puikų organizuotumą ir vaišes!

no images were found

Kovo 13 d. Neatsiejama koncertinio turo dalis – ekskursijos. „Dagilėlius“ sužavėjo Čikagos dangoraižiai, prie kurių „dagilėliai” kartas nuo karto vis įsiamžindavo. Čikaga, kuri dar vadinama The Windy City, iš tiesų mus pasitiko su vėjuota ir šalta diena. Negana to dar ir pradėjo snigti. Orų prognozė taip pat nieko gero nežadėjo,  bet mums tai buvo nesvabu. Mes tiesiog nenutraukėme savo planų, ir įgyvendinome visas savo svajones. Pirmiausia aplankėme Field muziejų, kuriame eksponuojami gyvūnai iš viso pasaulio. Čia radome net ir amerikietišką „Dagilėlį”, pasipuošusį tik geltonomis plunksnomis. 

no images were found


Netrukus debesys prasisklaidė ir mes pakilome į Willis Tower. Tai aukščiausias Čikagos dangoraižis. Vaizdas, kuris po kojomis atsivėrė „dagilėliams”  – stulbinantis. Netrukus visi maži ir dideli išbandė savo drąsą fotografuodamiesi stikliniuose balkonuose.

no images were found

 O vėliau aplankėme Tūkstantmečio parką, kuriame stovėjo visame pasaulyje žinoma Čikagos skulptūra – veidrodis „Dangaus vartai“ (dar kitaip vadinama „Čikagos pupa“).

Ekskursijos jau šiandien pakaks, o dabar keliaujame į Čikagos kultūros centrą, kur susipažinsime su Čikagos vaikų choru, kartu repetuosime, keisimės savo patirtimis.

Kovo 14 d. Štai mes jau sėdime autobuse, pakeliui iš Čikagos į West Lafayette, Indiana.

no images were found

O kol ten nuvyksime, papasakosiu šiek tiek apie vakarykštį susitikimą su Čikagos vaikų choru ir jo energinga choro vadove. Choras mus pasitiko su daina. Visi mūsų choristai buvo įjungti į įdomią veiklą. Kartu su Čikagos choru „Dagilėlis” mokėsi dainuoti kelis naujus kūrinius, o dainuodami kartu mokinosi ir šiek tiek choreografijos. Vaikams puikai sekėsi repetuoti kartu, o vėliau, susėdus ant kilimo per tam tikrą žaidimo forma ir susipažino. Susitikimas baigėsi vaišėmis, o „dagilėliai” kiekvienam berniukui (ir kelioms mergaitėms) įteikė po mažą suvenyrą.

no images were found

Kiekvienas susitikimas su nauju choru ugdo vaikų bendravimo įgūdžius, moko užsienio kalbos ir suteikia drąsos. Šiandien vaikai susipažins su Lafayette vaikų choru, o vėliau, po koncerto, „dagilėliai” bus apgyvendinti pas šio choro vaikų tėvelius.

no images were found

Koncertas Immanuel United Church of Christ, kuriame dalyvauja Lafayette ir „Dagilėlio” chorai, tik prasidėjo. Šiltai pabendravę prie vakarienės stalo chorai parodė tai, ką sugeba geriausiai – dainuoti iš širdies ir savo tyrumu pakerėti kiekvieną klausytoją. „Dagilėlis” atliko pilną programą ir buvo pasitiktas ovacijomis ir šūksniais BRAVO! Netrukus suskamba lietuviška daina ir vėl, rodos, pasijauti namie. Skamba taip gražiai, kai ją atlieka berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis”.

no images were found

Koncerto pabaigoje Maestro Remigijus Adomaitis nuoširdžiai padėkoja choro vadovėms ir „dagilėlius” priimančioms šeimoms. Rytoj vykstame į Champaign, bet prieš tai užsuksime į Wea Ridge vidurinę mokyklą, kur surengsime net 3 pasirodymus.
Kovo 15 d. Jus visus sužavėtu tai, kaip Amerikoje reaguoja jaunoji publika į ypač emocingai dainuojančius „Dagilėlius”. Wea Ridge middle school mokiniai buvo maloniai nustebinti choro pasirodymu ir nuostabiais berniukų balsais. Po kiekvieno choro pasirodymo vaikai klausdavo kiek laiko choristai per savaitę repetuoja, kokiose šalyse koncertavo, kiek pirmų vietų laimėjo, kuri šalis mums patiko labiausiai ir t.t. O labiausiai visus prajuokino klausimas kur mes išmokome anglų kalbą.

no images were found

 Atvykome į kitą miestą pavadinimu Champaign. Šį kartą „Dagilėlis” susipažins su Central Illinois vaikų choru. Abu chorai šį vakarą klausytojams pateiks siurprizą – bendrą kūrinį. Koncertas vyks Faith United Metodistų bažnyčioje, kuri turi nepaprastai gerą akustiką. Repertuaras bus nuostabus. Labai laukiame šio vakaro. Laukia ir žiūrovai, kurie į koncertą pradėjo rinktis gan anksti.

no images were found

Koncertas buvo nepakartojamas. Jį pradėjo berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis” (meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis, koncertmeisterė Daiva Šulcaitė). Chorą klausytojams pristatė CICC choro vadovė, o išsamiau apie mus supažindino Ignas Šimkūnas – puikiai anglų kalbą mokantis ilgametis „Dagilėlio” choristas. Choras atliko vieną po kito kūrinį ir pelnė vis garsesnius aplodismetus. Ir vėl tampa tylu tylu. Berniukų balsai pailsėję, kostiumai spindi, o vadovas mostu rodo dar vieną įstojimą. Skamba stikliniai instrumentai, tuomet drąsiai įstoja mūsų choristai. Klausytojai atverčia galvas, užsimerkia ir mėgaujasi profesionaliai choro „Dagilėlis” atliekamu kūriniu. Tuomet pasigirsta ovacijos, kurios vainikuoja choro pasirodymą, o berniukai ir jaunuoliai klausytojams pagarbiai nusilenkia. Tai mūsų ateitis ir Lietuvos pasididžiavimas. Koncerto pabaigoje „Dagilėlis” ir CICC kartu atlieka bendrą kūrinį.

Rytoj anksti ryte vyksime į Cincinnatį. Mūsų laukia malonus susitikimas su Cincinnačio berniukų choru ir dar vienas pasakiškas koncertas.

Kovo 16 d. Koncertinis turas eina į pabaigą. Liko tik koncertas Klivlendo Valstybinio Universiteto Waetjen Auditorium salėje ir dalyvavimas chorų festivalyje.

Christ Church Cathedral susitikome su Cincinatti berniukų choru. Po repeticijos berniukai prie sotaus vaišių stalo susipažino ir šiltai pabendravo.

no images were found

Vakaro koncertą pradėjo Cincinatti Boychoir. Jies baigus, berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis” atliko savo solinį pasirodymą. Nei vienas neliko abejingas choro profesionalumu ir mūsų mažiesiems Lietuvos ambasadoriams skyrė atitinkamas ovacijas. BRAVO! Koncertą baigė draugystė – bendras „Dagilėlio” ir Cincinatti Boychoir kūrinys. Ar kas patikėjo, kad jie šį kūrinį koncerto metu atliko tik antrą kartą? Nepakartojama!

no images were found

Štai ir mūsų kasdieninė duona trumpame filmuke (vaizdo medžiaga ir montažas Romo Bieliausko).

Kovo 17 d. Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis” (meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis, koncertmeisterė Daiva Šulcaitė) koncertavo Klivlendo Valstybinio Universiteto Waetjen Auditorium salėje.

no images were found


Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-03-17 | Cleveland, OH

Kovo 18 d. Berniukų ir jaunuolių choras „DAGILĖLIS” koncertavo ROCK AND ROLL ŠLOVĖS MUZIEJUJE (ROCK AND ROLL HALL OF FAME) ! Tai didžiulė garbė ir pasididžiavimas mūsų Lietuvai.

IMG_5946

IMG_5932

The Beatles, Elvis Presley, The Prince, Tina Turner, Michael Jackson ir kiti visame pasaulyje žinomi atlikėjai vienaip ar kitaip įamžinti 4 aukštų Rock and Roll Hall of Fame muziejuje visokeriopai praturtino „dagilėlius”. Aprangos, rūbai, motociklai ir net asmeniniai laiškai padėjo atskleisti jų asmenybes ir talentus. Smagu buvo apsilankyti ir kino teatre, kur pamatėme kaip dainuoja, kalba ir elgiasi aukščiausios klasės dainininkai.

no images were found

Mūsų dainininkai, kaip garbės svečiai, dalyvavo OCDA festivalyje, Klivlendo Valstybiniame universitete. Klausytojai parodė nepaprastą susižavėjimą choro originalumu, o papildomos ovacijos vertė laiką suktis dar greičiau. Festivalio pabaigoje „Dagilėlio” diskantai ir altai kartu su visais chorais atliko bendrą kūrinį.

no images were found

Festivalio organizatoriai „Dagilėlį” pakvietė dalyvauti ateinančiuose festivaliuose ir pripažino, kad jų pasirodymas būtų geriausias net ir tarp vyresniųjų chorų.

*** Šiandien – pilna įspūdžių diena. Ir tai tik pradžia. Mums širdingieji Klivlendo lietuviai autobusu riedant iš vietos į vietą surengė nemažą ekskursiją. Aplankėme ir įsiamžinome Lietuvių kultūros sode (Lithuanian Cultural Garden), bei pamatėme daug vietų, kur gyveno ar baigė universitetą vienas ar kitas mums brangus lietuvis.

no images were found

O vakare, Gintaro valgykloje (Gintaras dining room), „Dagilėliai” gavo tikro lietuviško maisto. Sotūs ir laimingi choristai dalyvavo linksmoje vakaronėje. Renginys „Dagilėliui” visiems labai patiko. Lietuvos Respublikos generalinė garbės konsulė Cleveland Ingrida Bublienė Remigijui Adomaičiui įteikė Klivlendo mero padėkos raštą PROCLAMATION.

IMG_20170328_103701 - proclamation_web

Vakaronė baigėsi ovacijomis ir diskoteka. Vaikai šėlo iki pat vėlyvo vakaro.

no images were found

Kovo 19 d. Tiek daug gero patyrėme Klivlande, kad net sunku aprėpti. Čia jautėmės kaip namie. Liko tik dalyvavimas Šv. Mišiose, Šv. Kazimiero bažnyčioje, Cleveland, OH.

no images were found

 „DAGILĖLIO” KONCERTAI KLIVLANDE, OHAJO VALSTIJOJE, JAV (CLEVELAND, OH)
Meno vadovas ir dirigentas Remigijus Adomaitis
Koncertmeisterė Daiva Šulcaitė
Vaizdo medžiaga ir montažas – Romas Bieliauskas | 2017-03-18 – 2017-03-19

Ka gi. Laikas atsisveikinti su Klivlandu. Sveikas, Niujorke!

Kelionė autobusu link Niujorko buvo lengva ir įsimenanti. Ačiū vairuotojui Sigitui už puikius pasakojimus ir puikias vietas, kurias pakeliui aplankėme.

IMG_6202

Niujorke apsigyvenome viešbutyje, o jau sekančią dieną keliausime per visą Manheteną. 

Kovo 20 d. Šiandien – ekskursijų diena. O už skambius žodžius pakalbės pačios nuotraukos:

no images were found

Ekskursija Niujorke | Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-03-20 

Pirmadienį berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis” apsilankė Lietuvos Respublikos Generaliniame Konsulate Niujorke. Vaikai gavo užkandžių ir galimybę pasidairyti po Konsulato patalpas.

IMG_6247

LR Generalinis Konsulatas Niujorke| Nuotraukos autorius Romas Bieliauskas | 2017-03-20

Mūsų turas Jungtinėse Amerikos Valstijose baigėsi. Liko tik grįžti namo, kur mūsų nekantriai laukia „dagilėlių” tėveliai ir kiti mūsų brangūs žmonės.

„Dagilėlio“ dainavimo mokyklos
renginių organizatorius
Romas Bieliauskas

Skip to content