Menu Close

2023-01-19 18.00 val. Žibunto Mikšio kūrybos parodos atidarymo koncertas

Žibunto Mikšio kūrybos parodos atidarymo koncertas, skirtas autoriaus 100-ečiui.

/ Žemaitės g. 83, Šiauliai 76234
Šiaulių miesto kultūros centras „Laiptų galerija“

Dalyvauja:

BERNIUKŲ IR JAUNUOLIŲ CHORAS „DAGILĖLIS“
Meno vadovas ir dirigentas Remigijus ADOMAITIS

Plačiau apie renginį socialiniame tinkle Facebook

Sausio 19 d. 18 val. ŠMKC „Laiptų galerija“ kviečia į Žibunto Mikšio (1923 – 2013) kūrybos parodą, skirtą autoriaus 100-mečiui. Gimęs Kaune, Žibuntas Mikšys 1944 su tėvais emigravo į Vokietiją, kur studijavo Niurnbergo ir Štutgardo dailės akademijose, o nuo 1962 iki mirties gyveno Paryžiuje. Talentingo grafiko palikimą sudaro linoraižiniai, ofortai, litografijos, koliažai. Žaismingame juodai baltame grafiko pasaulyje ypač išsiskiria, anot menotyrininkės E. Grigoravičienės, „rašmeninė grafika“, kur raidės, žodžiai, sakiniai virsta ženklais ir vaizdais, tekstai rašomi į geometriškai struktūruotas formas.

ŠMKC „Laiptų galerijoje“ tai jau septintas susitikimas su šiuo grafikos meistru, intelektualu, iškiliu kultūros veikėju. 1993 m. čia įvyko jo pirmoji paroda, o nuo 1995 m., menininkui atvykus skaityti paskaitų Šiaulių universitete, su ŠMKC „Laiptų galerija“ užsimezgė ypač glaudi draugystė. ŠMKC „Laiptų galerija“ rengė Žibunto Mikšio parodas Kėdainiuose, Panevėžyje, Klaipėdoje, Vilniuje, Rygoje.

Šioje parodoje pateikiama dailininko darbų retrospektyva nuo pat pirmųjų raižinių, išvysime eilę dokumentų, nuotraukų. Paroda Šiauliuose pradeda Žibunto Mikšio 100-mečio minėjimą, kurį lapkričio gruodžio sandūroje uždarys paroda Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje.

Skip to content