Menu Close

2017-06-10 16.00 val. Augsburgo (Vokietija) ir Dagilėlio koncertas

TVIJCF_Augsburgo_adresas_TINKA_webIV tarptautinio vaikų ir jaunimo chorų festivalio koncertas.

Š.m. birželio 10 d. 16.00 val. kviečiame į IV tarptautinio vaikų ir jaunimo chorų festivalio sakralinės muzikos koncertą Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje, kurį dovanos Augsburgo katedros berniukų choras „Augsburger Domsingknaben“ iš Vokietijos ir Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“.

Augsburgo berniukų choras, kurio šaknys siekia XV amžių – tai vienas geriausių berniukų chorų Europoje, koncertavęs daugelyje Europos šalių, Japonijoje, Kinijoje, JAV, Pietų Amerikoje ir Afrikoje, daugybę kartų koncertavęs Popiežiui Vatikane ir Vokietijos Federacinės Respublikos oficialiuose renginiuose Berlyne. Jie bendradarbiavo su pasaulinio garso žvaigždėmis kaip Seras Colin Davis, Fabio Luisi, Thomas Hangelbrock, Mstislav Rostropovisch ir daugeliu kitų. Choras dalyvauja žymiausiuose muzikos festivaliuose kaip Schwetzinger Festspiele, Europäische Festwochen Passau, Festival du musicque sacrée Šveicarijoje. Visa eilė įrašų yra padaryta su žymiausiomis įrašų kompanijomis kaip „harmonia mundi“, „EMI“, „ars musici“, „Deutsche Grammophon“.

Sakralinės muzikos koncertas, kuriame skambės Lassus, Gabrieli, Schuetz, Johann Sebastian Bach, F.Mendelson, A.Bruckner, K.Nysted ir kt. kompozitorių kūriniai vyks 2017 m. birželio 10 d. 16 val. Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje.

/ Gegužių g. 57, Šiauliai  78340
Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia

Dalyvauja:

AUGSBURGO KATEDROS BERNIUKŲ CHORAS (VOKIETIJA)
Meno vadovas ir dirigentas Reinhard KAMMLER

BERNIUKŲ IR JAUNUOLIŲ CHORAS „DAGILĖLIS”
Meno vadovas ir dirigentas Remigijus ADOMAITIS

Skip to content