Menu Close

2018 „Dagilėlio“ koncertinė kelionė į Maljorką


Straipsnis atnaujintas: 2018-08-28

2017_Maljorka_ilgas[lt]

Rugpjūčio 21 d. Berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ koncertinis turas Maljorkoje.

Pilnas autobusas „dagilėlių” ir mokytojų iš „Dagilėlio” dainavimo mokyklos aikštelės pajudėjo Kauno aerouosto link. Neužilgo lėktuvu skrosime dangų, o apie 18 val. jau vaikščiosime Palmoje. Oras numatomas puikus kaip ir mūsų nuotaikos. Laukite žinių iš Maljorkos!

ATVYKOME!

Vos išėjus iš tarptautinio Palmos oro uosto pajutome malonų karštį, primenantį šių metų karščiausią iki šiol buvusią vasaros dieną.

Autobusu per salos kalnuotas vietoves judėjome vis aukštyn kol pasiekėme Lluc vienuolyno mokyklą. Čia įsikūrėme, pavakarieniavome ir vėlai vakare atėjome paklausyti koncerto, kurį „Dagilėlio” atvykimo proga skyrė Palmos muzikos mokyklos mokiniai.

no images were found

Rugpjūčio 22 d. Ryte prasimankštinome su krepšinio, futbolo ir tinklinio kamuoliais. Tuomet vadovas pakvietė padaryti mankštą balso stygoms 🙂 Lluc mokyklos mokiniai sugrįžo ir pakvietė mus pasiklausyti jų giedojimo. Prieš giedojimą bazilikos kunigas susirinkusiems pristatė berniukų ir jaunuolių chorą „Dagilėlį” iš Lietuvos. Mus taip pat pasveikino vienuolyno prioras, kuris palinkėjo gerų koncertų bei smagiai praleisti laiką Maljorkoje. 

no images were found

Prie pietų stalo susėdome su čia besimokančiais ir gyvenančiais mokiniais. Smagiai uždainavome „Su gimimo diena”, kai mums pranešė apie mokyklos mokinių dvynukių gimtadienį.

Paragavę torto išėjome pasivaikščioti po vienuolyno apylinkes.

no images were found

Vėliau keliais autobusais išvykome į Alkudijos (Platja D’Alcudia) paplūdimį. Čia iki pat saulėlydžio džiaugėmės saule, šiltu Balearų jūros vandeniu ir gera nuotaika.

no images were found

Rugpjūčio 23 d. Rytas prasidėjo nuo choro repeticijos, o po jos skubėjome į baseiną.

no images were found

Atsigaivinome ir autobusu išriedėjome į kitą paplūdimį. Pakeliui užkilome į vietą, kur atsiveria nepakartojamas vaizdas į Viduržemio jūrą. Uolų šlaitai tokie statūs, kad pažvelgus į apačią tiesiog atima žadą.

Prie pavojingų, vingiuotų kelių jau pripratome, nors važiuojant autobusu viskas atrodo daug baisiau. Kelias itin siauras, todėl kiekvienu kartu prasilenkiant visi vairuotojai smarkiai sumažina greitį. Vienoje pusėje status šlaitas, kitoje – bedugnė. Žinoma, vairuotojas jautėsi drąsiai ir į vietą mus atvežė be nuotykių. Užtat grįžtant nevietinis motociklininkas pabūgo mūsų autobuso ir ties aštriu posūkiu pasuko į krūmus. Žinoma, viskas baigėsi laimingai.

no images were found

Rugpjūčio 24 d. Penktadienis ir smagi kelionė į Palmą! Atvykę iškart aplankėme įspūdingąją Palmos katedrą, kurioje „Dagilėlis“ jau yra koncertavęs.

 

Mieste gyvenimas tiesiog „virė“, o gatvėse buvo pilna turistų. Laisvą laiką vaikai išnaudojo suvenyrų paieškoms.

no images were found

Rytoj, 20 val. (vietiniu laiku) berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ koncertuos Palmos Kongresų rūmų didžiojoje salėje. Salė, kuri talpina apie 2000 žiūrovu, atrodo nuostabiai ir akustiškai tvarkinga. Šiandien choras turės puikią galimybę pasiruošti rytdienos koncertui, nes netrukus vyks choro repeticija.

no images were found

Rugpjūčio 25 d. Papusryčiavę vaikai skubėjo į repeticiją. Po jos ėjome pasivaikščioti po apylinkes, užlipome ant stataus kalno, pasigrožėjome nuostabiais slėnio vaizdais. Po pietų  vėl autobusus išvykome į Palmą. 

no images were found


20 val. Palmos Kongresų rūmų didžiojoje salėje vyko berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis” (meno vadovas Remigijus Adomaitis, koncertmeisterė Daiva Šulcaitė), bei choro „Escalonia de Lluc” (meno vadovas Ricard Terradas) labdaros koncertas.

Šiuo koncertu buvo siekiama parodyti geriausią abiejų chorų muziką, tam tikru būdu ją interpretuojant per žodžius į širdį.

Chorų kūriniai yra pagrįsti labai įdomiais tekstais apie auką, draugystę, bendradarbiavimą ir pagalbą šiuolaikinei muzikai.

Koncertas sužavėjo klausytojus, kurie audringas ovacijas skyrė net atsistoję.

no images were found

 

Rugpjūčio 26 d.

Sekmadienį Juko bazilikoje vyko šv. Mišios, kurių metu giedojo choras „Dagilėlis“. Vienuolyno Prioras padėkojo chorui už gražias giesmes, o žmonės dalyvaujantys šv. Mišiose jam pritarė gausiais plojimais.

no images were found

Vėliau visi išvykome į Port de Pollenca miestelį, kuri turi labai vaizdingą promenadą. Pasivaikščiojome, pasidžiaugėme puikiais vaizdais ir miesto aikštėje pasidarėme keletą gražių nuotraukų.

Šeimos, kurios per savaitgalį globoja „dagilėlius“, labai džiaugiasi choro viešnage Maljorkoje, visur mus lydi, vedžioja ir vaikšto į koncertus. Port de Pollenca Mūsų Angelų Motinos bažnyčioje vyko solinis „Dagilėlio“ koncertas. Žmonės rinkosi ir koncerto klausėsi net už pradarytų bažnyčios durų, nes  visa aikštė suskambo nuo „dagilėlių“ balsų. Gausios ovacijos aidėjo po kiekvieno choro kūrinio. Visi džiaugėmės, kad šios bažnyčios akustika labai gera ir kūriniai skambėjo tiesiog ypatingai. Koncerto pabaigoje klausytojai buvo ypatingai audringi skirdami aplodismentus mūsų šauniajam chorui, vadovui Remigijui Adomaičiui ir koncertmeisterei Daivai Šulcaitei. 

no images were found

Rugpjūčio 27 d.

Šiandien visa dieną maudėmės Western vandens parke. Vaikai išbandė visus vandens atrakcionus (net ir pačius ekstremaliausius), deginosi saulėje, užkandžiavo ir smagiai leido laiką.

no images were found

Jau rytoj pradėsime ruoštis kelionei namo, bet iki tol dar vaikai praleis visą vakarą šeimose.


Rugpjūčio 28 d. Koncertinė kelionė baigėsi. Atsisveikiname su šiltais orais, nuostabia aplinka ir puikiais draugais. Laukite mūsų sugrįžtančių!


„Dagilėlio” dainavimo mokyklos renginių organizatorius ir nuotraukų autorius Romas Bieliauskas

Skip to content