Menu Close

2017 „Dagilėlio“ koncertinė kelionė į Čekiją

Straipsnis atnaujintas: 2017-10-30

2017_Čekija_ilgas[lt]2

Spalio 26 d. Berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ koncertinė kelionė į Čekiją. 

„Dagilėliai” pro autobuso langus pamojavę savo tėveliams sukrito į savo sėdimas vietas. Laukia nepilnos paros kelionė tiesiai į Čekijos širdį. Nuo pat ryto laukia įdomi ekskursija Prahoje.


Spalio 27 d. Saugiai ir greitai pasiekėme Prahą. Nors oras šiek tiek lietingas, mes jam pasiruošę. Pavalgysime ir eisime apsižvalgyti.

Nuostabi Čekijos sostinė: fantastiški pastatų fasadai, gražios aikštės ir monumentai neleido mums net atsikvėpti. Ėjome lyg vėjo nešami aplink senamiestį, prie žymiojo astrologinio laikrodžio (jis dar renovuojamas, bet kas valandą žmonių čia apstu), perėjome Karlo tiltą, pasiklausėme smagios muzikos, kurią su linksma energija atliko gatvės muzikantai.

no images were found

„Dagilėlis” Prahoje | Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-10-27 

IMG_4625

Buvome prie prezidentūros. Vaikai į kareivius žiūrėjo net sulaikę kvėpavimą. Apžvelgėme Prahos panoramą, pasidarėme nuostabių nuotraukų ir paragavome tradicinių ragelių.

no images were found

Grožimės Prahos panorama | Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-10-27 

Nuėjome beveik 15 km, bet buvo verta! Iš Prahos su puikiais įspūdžiais skubame į Hradec Kralove. Ten mūsų jau laukia draugai.


Spalio 28 d. Nuo pat ryto vykstame į „Škoda Auto” – Čekijos Respublikos automobilių gamyklą, kuri įkurta 1895 m. Mlada Boleslav mieste. Tai didžiausia Čekijos bendrovė ir viena seniausių automobilių gamintojų pasaulyje.

Autobuse klega vaikų balsai. Jie jaučiasi pailsėję ir laimingi.

no images were found

„Škoda Auto” muziejus | Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-10-28

IQlandia – tai modernus mokslo centras vaikams ir suaugusiems. Jame yra šimtai originalių ir interaktyvių, išmanių ir eksperimentinių ekspozicijų. „Dagilėliai” išbandė nemažai įrenginių ir sužinojo daug įdomių faktų apie kosmosą, žmogaus anatomiją, pasaulio stichijas ir dar daug kitų dalykų.

no images were found

IQlandia | Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-10-28

Dėkojame draugams iš Čekijos už suteiktą galimybę taip smagiai pažinti mūsų pasaulį. Bet diena dar nesibaigė. „Boni Pueri” bendruomenė suorganizavo bendrą susitikimą su choristais ir visais tėveliais prie bendro vaišių stalo. Vakaras buvo linksmas. Visi vaišinosi ir bendravo. Girdėjosi įvairiausios kalbos: čekų, lietuvių, anglų, rusų ir net vokiečių. Vadovai džiaugėsi dar vienu susitikimu bei aptarinėjo naujus mainus.

no images were found

Bendras susitikimas Krnovice miestelyje| Nuotraukų autorius Romas Bieliauskas | 2017-10-28


Spalio 29 d. Dar viena nuostabi diena Čekijoje, kuri pasižymės „Dagilėlio” koncertu Hradec Kralove miesto koncertų salėje. Nors dar vakar pranašavo audrą, rodos, jos nebus, nes už lango ridinėjasi saulutė.

IMG_4804

Ankstyvo ryto nuotrauka Hradec Kralove miesto centre | Nuotraukos autorius Romas Bieliauskas | 2017-10-29


Į miesto koncerto salę po truputį renkasi „dagilėliai”. Daugumos veidai švytintys, kitų veiduose galima įžvelgti rimtį ir pasiruošimą svarbiam šios dienos koncertui. Laiko turime užtektinai, todėl pirmiausia įvyksta repeticija, kurią veda Maestro Remigijus Adomaitis.

no images were found

Koncertas prasideda įžanginiu žodžiu. Koncerto vedėja pristato Šiaulių berniukų ir jaunuolių chorą iš Lietuvos, bet pirmiausia į salę žengia Čekijos „Boni Pueri” mokyklos parengiamojo skyriaus chorai. Skamba nuotaikinga muzika.

no images were found

Visos vietos miesto koncertų salėje užimtos tiek apačioje, tiek balkone. Visi nekantriai laukia pasirodančio berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis” ir netrukus salėje pasipila ovacijos. Choro vadovas Remigijus Adomaitis ir koncertmeisterė Daiva Šulcaitė klausytojams nusilenkia ir nuskamba lietuviškas kūrinys. Klausytojai emocingai ploja, iš jų veidų matosi, kad jie sulaukė ypatingo choro. 

no images were found

Į scenos priekį žengia Mykolas Mikšys, kuris savo kūrinį atlieka solo, o jam pianinu pritaria Daiva Šulcaitė. Klausytojai jam skiria ypatingai ilgas ovacijas ir Mykolas jiems nusilenkia net triskart.

no images were found

Po koncerto sužinojome, kad „Dagilėlis” nepaprastai sužavėjo visus klausytojus. Žmonės buvo nustebę, jie nesitikėjo tokio galingo choro pasirodymo. Maestro Remigijus Adomaitis džiaugiasi koncertu ir padėkoja visiems klausytojams. „Boni Pueri” chorų vadovai įteikia „Dagilėliams” dovanų. Jie džiaugiasi, kad ši draugystė sėkmingai tęsiasi jau ne vienerius metus. 

no images were found


Spalio 30 d. Dar daug gražių atsiliepimų girdėjome po vakarykščio koncerto. O šiandien jau laikas grįžti į Lietuvą. Laukite mūsų sugrįžtančių!

„Dagilėlio” dainavimo mokyklos renginių organizatorius Romas Bieliauskas

Skip to content